1. Selamün Aleyküm Kardeşim. İslam Forumu'na Hoşgeldin.
    Tüm özelliklerden yararlanmak için Kayıt Olmalısınız
    Zaten üye iseniz
    Giriş yapınız!

Soru Evlenme Niyeti

Konusu 'İslamda Yaşam ve İslamda Aile' forumundadır ve galata tarafından 27 Aralık 2011 başlatılmıştır.

1. galata Yeni Üye

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanı:
    3
    Selam Arkadaşlar ben evlenmek istiyorum ama halen birisini bulamadım. allah rızası için yasini şerif okuyup kuranı kerim okuyup niyet etmek istiyorum kuranı ve yasini şerifi okuduğum zaman nasıl evlenme niyeti yapılır bana bir kaç tane evlenme niyeti söylermisiniz... sevdiğim hoşlandığım beğendiğim biriyle evlenmek niyetindeyim bu niyeti allah rızası için yapıyorum bir türlü niyeti söylemeyi beceremiyorum..,lenme niyeti söylermisiniz örnek evl
  2. galata Yeni Üye

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanı:
    3
    ayrıca birisini görür görmez aşık olduğumda veya sevdiğimde kişiyi kendime aşık etmek için, Allah rızası için kişiyi aşık etme niyeti varmı yani AŞIK ETME NİYETİ..., SEVDALANMA NİYETİ.., SEVDİRME NİYETİ.., diye böyle türlü türlü niyetler varmı bir türlü niyet almayı beceremiyorum yardımcı olursanız memnun olurum
  3. galata Yeni Üye

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanı:
    3
    ayrıca bu benim evlenme niyetlerim gerçek olmazsa veya yerine gelmesse bir borç zekat oruç gibi borçlar bana düşermi
  4. hicret622 Yönetici

Beğenilen Mesajları:
    576
    Ödül Puanı:
    133
    Diğer konuda açıklamıştım az çok ama heralde pek yeterli açıklamada bulunamadım. Bu niyet sizin isteğinizdir, özel bir süslü söz olmasına gerek yok. Mesela dersiniz ki "Rabbim bana hayırlı bir eş nasip eyle" gibi kendi diyeceğiniz içinizden gelen Allah'a yalvarıştır niyet. Sevdiğiniz kişiyi kendinize aşık olmasının niyeti diye bir şey yoktur. Daha doğrusu şöyle diyelim siz sevdiğiniz bir kişinin gönlünün size ısınmasını bunun hayırlara vesile olmasını Allah'a dua esip istersiniz ancak bu olur olmaz ayrı birşey. Ve bu duanızdan ötürü oruç, zeka gibi borç düşme söz konusu olmaz. Siz Allah'tan hayatınızda nasıl sürekli bir şeyler isteyip dua ediyorsanız evlilik isteğini de böyle düşünün. Şunu da açıklayayım, büyük harflerler yazdıklarınız farklı alanlara kayabilecek söylemlerdir. Yani sanki aşık etme büyüsü dermiş gibi birşey çıkıyor ortaya. Büyü ise haramdır, kesinlikle akla dahi getirilmemesi gerekir. Dediğim gibi siz kendinize uygun gördüğünüz kişiyi ailenizle konuşup ve bunun hayırlı olması için Kur'an-ı Kerim okuyup ibadetlerinize sarılarak Allah'a (c.c) daha çok dua ederek olması için uğraş vermelisiniz. Büyüden uzak durmak gerektiğini büyük günahlardan olduğunu hatırlatmak isterim. Buradaki soruyu da okursanız büyünün haram olduğunu daha iyi anlarsınız.

Dua edin namazlarınıza önem verin ibadetlerinizi aksatmayın ve dualarınızda Allah'tan hayırlı bir eş isteyin. Bunun gerisinde yapacağınız da faal olarak yakınlarınızla iştisare yapmak, diğer tarafa haber göndermek gibi şeylerdir.

Sayfayı Paylaş

Konuyu Görüntüleyenler (0 Üye, 0 Misafir)

Bulunduğunuz Sayfa Bu Kelimeler Aranarak Bulundu:

1. evlenme niyeti

,
  2. evliliğe niyet etmek

,
  3. hemen görür görmez aşık etme duası

,
  4. yasini niyet,
  5. evlilik için duaları okuyup evlenen varmı,
  6. evlilik niyeti icin büyü,
  7. islami hayırlı aşık etme duası,
  8. dinimizde aşık etme duası var mıdır?,